Gastenverblijf voor de KU Leuven

 

ism awg architecten (antwerpen)

 

Dit guesthouse, gelegen net buiten de oude stadskern van Leuven, Strekt zich als een boord uit langs een bestaande campus met leslokalen voor de sociale wetenschappen en een studentenrestaurant. Het gebouw vormt een wand langs de Parkstraat, die volgebouwd is met rijhuizen van wisselende hoogte. Deze wand wordt enkel onderbroken door een onderdoorgang in het midden en een opening in de gevelrij aan de rechterkant, waar de toegang tot de ondergrondse parkeergarage elegant en praktisch is ingewerkt. Een binnenwaartse knik in het midden van het gebouw geeft het nauwe straatprofiel wat meer ademruimte. De hoofdtoegang via de passage in het midden biedt een uitzicht op het binnenplein en de verder gelegen delen van de campus.

Behalve de ondergrondse parkeergarage omvat het project 115 kamers telkens met gemeenschappelijke voorzieningen. De hoogte van het gebouw varieert van drie tot vier lagen, afgestemd op de hoogte van de omliggende bebouwing. Een vijfde bouwlaag ligt helemaal teruggetrokken en wordt daardoor van op straatniveau bijna als een dakterras ervaren.